Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Інформаційний калейдоскоп «10 видатних українок, про яких не часто говорять» до Міжнародного жіночого дня
6-03-2020, 08:54

Інформаційний калейдоскоп «10 видатних українок, про яких не часто говорять» до Міжнародного жіночого дня

   6 березня 2020 року напередодні Міжнародного жіночого дня викладач історії ПТУ №32 м.Бобринець Охремов В.М. провів інформаційний калейдоскоп «10 видатних українок, про яких не часто говорять» з учнями групи К.1.1 (професія «Кухар»).

 

 

   Яких видатних українок ви знаєте? Найчастіше лунають імена Лесі Українки, Роксолани, княгині Ольги, Ліни Костенко. Та це не всі видатні жінки України. Ця тема особливо потрібна напередодні 8 березня, адже це не свято краси та весни. Це, в першу чергу, день жінок та захисту їхніх прав. Тому викладач розповів учням про маловідомих жінок, що міняли нашу країну: княгиню Гальшку Острозьку, ігуменю Києво-Печерського Вознесенського монастиря Марію Магдалину Мазепу, письменницю Ганну Барвінок, громадську діячку Пелагею Литвинову, педагогиню Софію Русову, письменницю та громадську діячку Людмилу Старицьку-Черняхівську, журналістку Мілену Рудницьку, астрономиню Олену Казимирчак-Полонську, художницю Галину Мазепу-Коваль та феміністську теоретикиню Соломію Павличко.



Рубрика: ---
0
 (голосов: 0)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32