Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Перегляд виставки «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921»
20-09-2018, 22:46

Перегляд виставки «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921»

    20 вересня 2018 року учні групи К.1 (професія «Кухар») разом з викладачем історії ПТУ №32 м. Бобринець Охремовим В.М. відвідали Бобринецький районний краєзнавчий музей ім. М.Смоленчука і переглянули виставку «100 років боротьби: Українська революція 1917-1921», підготовлену Українським інститутом національної пам’яті. Інсталяція розповідає в простій та цікавій формі про події Української революції. Експозиція з 20 банерів приурочена 100-річчю проголошення Української Народної Республіки. В дизайні експозиції задіяно більш ніж 250 унікальних документів та фотографій.

    «Співробітники Українського інституту національної пам’яті вирішили підготувати цю виставку і розповісти про те, якою була революція 1917 – 1921 рр., хто її очолював, які були її здобутки і досягнення. Це важливо, оскільки радянська історіографія усіляко спотворювала цю подію, а тепер ми маємо відновлювати правдиву історію Української революції. У виставці представлена галерея видатних діячів, її лідерів, які формували ідеологію і порядок денний революційного руху», - зазначила екскурсовод музею Л.Мельнікова.

    Завдяки інсталяції учні перенеслися в минуле століття та ознайомилися, як починаючи з весни 1917 року відбувалося становлення української держави - розбудовувався державний устрій, працювали урядові організації, вводилась українська грошова одиниця, діяла церква, розвивалися власне військо і флот, освіта й культура.

    Презентував виставку історик, краєзнавець, організатор музейної справи, лауреат обласної краєзнавчої премії імені В. Ястребова за 2011 рік  - Георгій Олексійович Лашкул,  який дав оцінку тим далеким подіям та звернувся до молодого покоління із закликом пам’ятати про героїчні вчинки свого народу. Під час виступу краєзнавця всі присутні прочитали молитву в пам’ять про загиблих, що віддали своє життя у боротьбі за утвердження незалежної України.


 



Рубрика: ---
0
 (голосов: 2)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32