Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Година-реквієм «Голодомор – невиплакані сльози. Над білим янголом скорботи незгасний духу смолоскип»
27-11-2018, 13:13

Година-реквієм «Голодомор – невиплакані сльози. Над білим янголом скорботи незгасний духу смолоскип»

«Ніхто не прийде, не спита

Чом півсела в одній могилі,

І ні горбочка, ні хреста?

Прости нас, пам’яте, прости!»

 

    27 листопада 2018 року в кабінеті «Історія України та всесвітня історія» ПТУ №32 м.Бобринець бібліотекаром Слєсарєвою З.Б. і класними керівниками Охремовим В.М., Гончаренко В.В. було проведено годину-реквієм «Голодомор – невиплакані сльози. Над білим янголом скорботи незгасний духу смолоскип» з учнями груп Т.1.1, Т.1.2 (професія «Тракторист-машиніст с/г виробництва»).

 

    Під час заходу учні доторкнулися до однієї із найтрагічніших і найболючиших тем в історії українського народу і держави – голодомору 1932-1933 років, який за механізмом творіння і страхітливими наслідками слід занести до книги трагічних дат в історії людства. Жертвами голодомору 1932-1933 років в Україні стали близько 10 мільйонів українців, і серед них більше 50% це були діти – майбутнє українського народу. Також учні довідалися про причини штучного голоду в Україні, його масштаби та наслідки, вшанували пам'ять загиблих від голоду українців.

    На завершення заходу учні переглянули відеофільм «Голодомор. Технологія геноциду» і ознайомилися з тематичною підбіркою літератури «Сльози запечені в серці. Голодомор – Голгофа голодної смерті. У пам'ять про скорботний тридцять третій».

 

 

 



Рубрика: ---
0
 (голосов: 1)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32