Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Виховна година «Крути - перші кіборги».
29-01-2019, 14:23

Виховна година «Крути - перші кіборги».

На Аскольдовій могилі
Поховали їх –
Тридцять мучнів українців.
Славних, молодих…

   "Dulce et decorum est pro patria mori!" (Солодко і гарно вмерти за Вітчизну). Саме з цього вислову латинською мовою розпочав свою промову Михайло Грушевський на похоронах учасників бою під Крутами у Києві на Аскольдовій могилі 19 березня 1918 року. Тоді до Києва привезли 18 померлих під Крутами бійців Студентського куреня, яких вдалося знайти на полі бою та ідентифікувати. Їх тіла зустріли на вокзалі процесія, яка і провела їх до місця урочистого поховання.

   Після приходу в Україні більшовицького режиму, бій під Крутами довший час замовчувався. І лише діаспора згадувала про нього.

   В Україні відзначення бою під Крутами розпочалися лише напередодні проголошення її незалежності. 29 січня 1991 року з ініціативи Народного руху України, Студентської спілки, інших національно-демократичних організацій в Крутах було встановлено березовий хрест та відбувся перший невеличкий громадський мітинг.

  На державному рівні вшановувати пам'ять героїв Крут почали в Україні лише 2004-го року. За рік перед цим, у січні 2003-го Леонід Кучма підписав розпорядження "Про вшанування пам'яті героїв Крут".

   29 січня  2019 р. в професійно- технічному училищі №32 м Бобринець вшанували пам'ять загиблих воїнів і  в групі К-2 класним керівником Демецькою О.В. також було проведено  виховну годину на тему: «Крути - перші  кіборги».




Рубрика: ---
0
 (голосов: 1)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32