Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Година пам'яті і скорботи «Горить свіча… А може, то душа... Сльози запечені в серці…» (Памяті жертв голодомору 1932 – 1933 років в Україні присвячується…)
26-11-2019, 18:59

Година пам'яті і скорботи «Горить свіча… А може, то душа... Сльози запечені в серці…» (Памяті жертв голодомору 1932 – 1933 років в Україні присвячується…)

«Ніхто не прийде, не спита.

                                                                                    Чом півсела в одній могилі.

                                                                              І ні горбочка, ні хреста?

                                                                                              Прости, нас  пам'яте,  прости!»

                                                                                                                  Василь Сапон.

                                                   Помирало щодня -25 тисяч людей

Щогодини - 1000 чоловік

Щохвилини – 17 чоловік.


   26 листопада 2019 року  в  ПТУ - №32 м. Бобринець класним керівником Мокрою Г. В. , бібліотекарем Слєсарєвою З. Б. було проведено тематичну класну  годину (Година пам'яті  і скорботи  «Горить свіча… А може, то душа... Сльози запечені в серці…»  (Пам'яті жертв голодомору 1932 – 1933 років  в Україні присвячується…) з учнями групи К1.1 ( професія «Кухар»).

 


   Під час заходу учні доторкнулися до однієї з найтрагічніших і найболючіших тем в історії українського народу та держави голодомору 1932 – 1933 років, який за механізмом творення і страхітливими наслідками слід занести до книги трагічних дат в історії людства : він посів би гідну першість серед злочинів, вчинених нацистами в роки Другої  світової війни. Жертвами голодомору 1932 – 1933 років в Україні стали 7,5 мільйонів  українців, і серед них більше 50 відсотків це були діти – майбутнє  українського народу. Учні довідалися про причини штучного голоду в Україні 1932 – 1933 років, ще раз пригадали ті страшні, трагічні події, вшанували пам'ять  загиблих від голоду українців.

   На завершення заходу учні  переглянули  відеофільм «Голодомор 1932 - 33 : як мільйони українців помирали від голоду», відеоролик до  кінофільму «Гіркі жнива», ознайомилися з інформаційною ілюстративною підбіркою матеріалів «Той крик я чую все життя… У пам'ять про голодний  33 – й рік».



Рубрика: ---
0
 (голосов: 0)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32