Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Тиждень робітничої професії «Кухар»
16-12-2016, 00:13

Тиждень робітничої професії «Кухар»

   З 12 грудня по 16 грудня 2016 року  в училищі був проведений Тиждень робітничої професії «Кухар»


   Метою проведення тижня було формування пізнавального інтересу до вивчення спецпредметів з  професії "Кухар ", виховання любові до обраної професії, наполегливості у досягненні поставленої мети, почуття відповідальності та взаємоповаги.

   Щорічно 15 грудня у всіх країнах, які мають статус провідних світових виробників чаю, відзначається Міжнародний день чаю – напою № 1 у всьому світі. Його п’ють майже всі: хто помалу, хто побільше, хто кожен день, хто хоч раз на тиждень. Але – на всіх континентах земної кулі і не одне тисячоліття. Хто п’є чай чорний, хто зелений, хто червоний, хто трав’яний, а хтось любить змішувати букети … Чай п’ють щоб зігрітися, щоб підбадьоритися, щоб заспокоїтися, щоб поспілкуватися. Саме за чашкою чаю бувають різні довірчі бесіди. Саме тому і розпочали тиждень із години спілкування «Запрошуємо на чай» у групі К.3 (класний керівник Демецька О.В. та майстер в/н Хуторнюк Т.В.), де учні  дізналися  багато цікавого про цей чудовий напій.


   13 грудня викладач спецдисциплін Демецька О.В  провела гру «Найрозумніший» для учнів групи К.3.  Кожна команда по одному учаснику давали відповіді на поставлені запитання. (Гра на швидкість).  Перемогла  команда "Шалені овочі" у команди "Гарячі перці" різницею в 1 бал.


   14 грудня в лабораторії майстром в/н Хуторнюк Т.В. було проведено майстер-клас « Новітні  напрямки ф’южн кухні. Страви з м'яса. Стейк.» Під час якого вона презентувала слайд-шоу майстрам виробничого навчання методичної комісії з професії "Кухар" про новітній напрямок в кулінарії  та в чому полягає мистецтво  приготування страв в стилі «ф’южн». Потім продемонструвала технологію приготування, подачу і оформлення страви з м’яса – стейк:

 1.     СТЕЙК З ЧЕРВОНИМ ВИНОМ І  СОЄВИМ СОУСОМ

2.     СТЕЙК З ГРУШЕЮ, АЙВОЮ І «БЛАКИТНИЙ БРІ СЕРЦЕ ЛЕВА»

3.     СТЕЙК НА ГРИЛІ З ЧАСНИКОМ,  ІМБИРОМ І АПЕЛЬСИНАМИ


 

 

   15 грудня  згідно програми  було проведено відкритий захід «Посвята в кухарята» для учнів груп К.1.1 та К.1.2. (майстер в/н Слободяник Н.В. та Фесенко Н.О.), на якому учні третього курсу прийняли в ряди кухарів  учнів першого курсу. Весело пройшли  конкурси на кмітливість, швидкість, спритність  підготовлені третьокурсниками тому всі учні отримали масу позитивних емоцій, першокурсникам був вручений ключ від знань та меморандум кухаря, та прочитана клятва  кухарів, після чого було проголошено, що всі учні першого курсу урочисто прийняті в почесні ряди кухарів.


   Також було проведено конкурс стіннівок  серед учнів груп І – ІІІ курсів  з використанням ексклюзивної декорації (декупаж) декораційні матеріали:  тканини  декількох  видів,  фольгу, в’язальні нитки, стрази, фарби.


   На завершення Тижня було підведено підсумки і нагородження учнів цінними подарунками  за активність, допитливість, старання та винахідливість. Активність та кількість учасників тижня показали, що такі заходи мають велике значення для кращого пізнання професії, виховання любові та поваги до неї. 
   «Успіх приходить до тих, хто впевнено крокує до нього» під такою темою головою методичної комісії Сокуренко Л.П.  був закритий тиждень робітничої професії « Кухар ».



Рубрика: ---
0
 (голосов: 2)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32