Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
26-03-2018, 15:30

Продовжуємо навчатися професії

 «Ніхто не стає майстром,

не тренуючись у майстерності»

                                                                                Ян Коменський

   Суп - напевно, одне з найважливіших понять світової кулінарії. Далеко не всі народи знають слово «суп» (наприклад, в російській мові воно з'явилося лише в XVIII столітті), проте важко назвати національну кухню, яка не знала б якої-небудь юшки, хоча б і самої простенької. Рецептів супів - тисячі, якщо не десятки тисяч. 

   Українська народна кухня відрізняється широким вибором перших страв, які готують із різноманітних продуктів. Перші страви збуджують апетит, підвищують секрецію залоз органів травлення, є важливим джерелом мінеральних і біологічно активних речовин (вітамінів, мікроелементів).

   26 березня 2018 року в кухні – лабораторії ПТУ №32 м.Бобринець майстром виробничого навчання Хуторнюк Т.В. в  групі К.1   було проведено урок з теми «Приготування супів», а саме «Приготування овочевої пасеровки. Приготування супів картопляних з крупів, бобових.»

   Під час актуалізації знань учні за допомогою хмарних технологій мали змогу пригадати з попередніх уроків первинну обробку та форми нарізання овочів, а також підготовку до варіння круп та бобових для успішного виконання майбутньої самостійної роботи.


   Після опитування  майстер розповів учням про значення теми уроку у виробництві, про технологію приготування супів картопляних з крупами та бобовими, показавши трудові прийоми приготування овочевої пасеровки.

   При демонстрації трудових прийомів майстер звернула увагу на організацію робочого місця, техніку безпеки при виконанні робіт.

   Після чого учні були розподілені на бригади та  отримали виробничі завдання:

1 бригада – приготування супу картопляного з гречаною крупою;

2 бригада – приготування супу картопляного з рисовою крупою;

3 бригада – приготування супу селянського;

4 бригада – приготування супу картопляного з горохом;

5 бригада – приготування супу картопляного з квасолею.

   Учні розподілились по робочим місцях та приступили до виконання самостійної роботи.


 

   Учні активно працювали під час проведення поточного інструктажу, майстер в/н проводила цільові обходи робочих місць. При дегустації супів картопляних з крупами та бобовими учні самостійно визначали смакові якості. Під  час заключного інструктажу майстер в/н виставила оцінки учням та підвела  підсумки уроку.




0
 (голосов: 1)

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.





Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32
Радіо
Радіо онлайн