Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Професійна підготовка » Урок виробничого навчання "Обробка яєць та яєчних продуктів. Варіння яєць в шкарлупі"
10-05-2018, 17:53

Урок виробничого навчання "Обробка яєць та яєчних продуктів. Варіння яєць в шкарлупі"

   Яйця – страви приготовані самою природою, що володіють ніжним, приємним смаком. У харчуванні сучасної людини вони займають особливе місце. Яйця і яєчні продукти широко використовуються в кулінарії. У кухні народів світу можна знайти близько трьох тисяч рецептур страв з них

   10 травня 2018 року в  кухні-лабораторії ПТУ №32 м.Бобринець майстром в/н Хуторнюк Т.В було проведено в групі К.1  виробниче  навчання на тему: « Обробка яєць та яєчних продуктів. Варіння яєць в шкарлупі»

   Дуже важливо, щоб яйця були свіжі. Перед використанням яйця  звільняють від упаковки та перевіряють  на свіжість  овоскопом.  В свіжому яйці білок легко просвічується, а жовток ледь видно; неякісні яйця взагалі не просвічуються. Якщо немає в наявності овоскопа якість яєць можна перевірити зануривши яйце в склянку з розчином  води і солі. Саме це продемонструвала майстер в/н учням на початку уроку. 

   Відварені – найпростіші, але вже готові страви з яєць. Яйця варять у шкаралупі, без шкарлупи, на пару, готують яєчну кашку. Майстер в/н Тетяна Володимирівна показала учням майстер-клас у приготуванні  яєчної страви – пашот (зварене «в мішечок» без шкарлупи), яку потім приготували учні.  Також учні готували яйця зварені круто, не круто і в «мішечок» в шкарлупі.


   На завершення уроку учні разом з майстром в/н  провели дегустацію страв, а також визначили чи відповідають приготовленні відварені страви з яєць вимогам до якості та відпуску.



0
 (голосов: 1)

Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.





Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32
Радіо
Радіо онлайн