Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Рекомендації педагогічному колективу «Якщо знайшли дитину у запамороченому або несвідомому стані і розумієте, що це наслідки наркотиків або передозування».
25-10-2017, 21:39

Рекомендації педагогічному колективу «Якщо знайшли дитину у запамороченому або несвідомому стані і розумієте, що це наслідки наркотиків або передозування».

   25.10.2017р. практичним психологом Токарчук І.М. оброблено інформацію і доведено у вигляді рекомендацій педагогічному колективу. В зв’язку з збільшенням цікавості підлітків до наркотичних речовин: «Якщо знайшли дитину у запамороченому або несвідомому стані і розумієте, що це наслідки наркотиків або передозування».


   Ознаки: ослаблення пульсу, зменшення частоти серцебиття, звуження зіниць, синюшність губ і кінцівок пальців, блідість і сухість шкіри, виражена розслабленість мускулатури (зовні виявляється у сповільненості рухів, підгинанні колін, заціпенінні, порушення свідомості (від стану сонливості до повної відсутності свідомості), нудота, блювота, порушення мови, терміново потрібно:

   1. Переконатись, що в кімнаті досить свіжого повітря.

   2. Поставити до відома адміністрацію навчального закладу.

   3. Викликати медичного працівника закладу, або викликати швидку допомогу.

   4. Перевернути дитину на бік.

   5. Бути постійно поряд з дитиною.

   6. Якщо дитина не реагує, ущипніть за вухо(якщо людина в свідомості вона відреагує).

  7. Якщо в дитини відсутні реакції, постарайтеся повернути до свідомості: розітріть вуха, поплещіть долонями по щоках. Можна змочити вату нашатирним спиртом, і піднести до підлітка. Обов’язково звільніть від одягу який стискає дихання.

   8. Якщо свідомість відновити не вдалося, відсутні дихальні рухи грудної клітини, пульс на сонній артерії не відчувається серцебиття не прослуховується, зіниці розширені - необхідно робити штучне дихання.

   9. Зібрати всі препарати, які вжила дитина: таблетки, порошки, розчинники, і віддати їх лікарям.

   10. Навіть, якщо стан дитини покращився без допомоги лікаря, вона все одно потребує медичної іммобілізації.



Рубрика: ---
0
 (голосов: 0)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32