Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Обласний семінар методистів закладів ПТО
15-03-2018, 14:54

Обласний семінар методистів закладів ПТО

   Досвід показує, що для успішного і якісного проведення атестації педагогічних працівників в закладах професійно-технічної освіти необхідне глибоке знання педагогами законодавчих і нормативних документів з даного питання і  в першу чергу Типового положення про атестацію педагогічних працівників України

   У процесі вивчення та опрацювання педагогами Типового положення в частини педагогічних працівників залишаються особисті нез’ясовані запитання, наслідком чого є неправильне тлумачення окремих вимог згаданого документа.

   Саме тому 15.03.2018 року на базі  ПТУ № 32 м. Бобринець відбувся обласний семінар на тему «Основні аспекти діяльності методиста щодо організації атестації педагогічних працівників».

   Мета заходу: освоєння технології та інструментів ефективного зворотного зв’язку в роботі методистів щодо підготовки педагогічних працівників до атестації. На семінарі  були присутні  методисти закладів ПТО з Кропивницького, Знам’янки, Малої Виски та Піщаного Броду.

   Розпочав захід директор училища Запорожець А.М., який привітав учасників семінару, побажав їм плідної роботи, гарного настрою та успіхів у професійній діяльності.

   У роботі семінару взяла участь методист НМК ПТО у Кіроворградській області Шиманович Г.О.


  У своєму виступі Галина Олександрівна  окреслила основні аспекти організації та проведення атестації педагогічних працівників, розповіла про нові стандарти та перспективи, загострила увагу методистів на  нормативно-правових документах щодо атестації педагогічних працівників «за умови» та  наголосила на особливостях застосування окремих тверджень Типового положення  про атестацію педагогічних працівників. 

   Крім того, Галина Олександрівна представила презентацію-методичний коментар  пам’ятки «Атестація педагогічних працівників: права, обов’язки», яку вона розробила на допомогу методистам та педагогічним працівникам з метою унеможливлення порушення норм Положення, спрямованих на захист прав педагогічних працівників під час атестації.


   У  практичній частині був представлений досвід роботи методиста ПТУ № 32 м. Бобринець Ніколаєнко Т.Д., яка презентувала алгоритм роботи атестаційної комісії І рівня.  Цікавими для присутніх став проведений нею коуч-практикум «Працюємо з документами», в ході якого кожен учасник мав можливість з допомогою ПК відшукати в  Типовому положенні про атестацію необхідні посилання та з їх допомогою дати відповіді на запитання в «Опитувальнику».


   На завершення Ніколаєнко Т.Д. представила ще одну форму роботи з педагогічними працівниками – прес-діалог, під час якого було проведено бліц-опитування: методистам пропонувались запитання-ситуації, відповіді на які вони повинні були підтвердити посиланням на конкретні пункти Типового положення. В ході діалогу учасники мали можливість отримати обґрунтовані і вичерпні коментарі та роз’яснення методиста Шиманович Г.О, обговорити свої думки з колегами, задати запитання,  поділитись власним досвідом. Спілкування було жвавим, емоційним і плідним.

   В ході проведення семінару слухачі мали можливість отримати індивідуальні консультації, отримати масу задоволення від спілкування один з одним а також роздруковану пам‘ятку «Атестація педагогічних працівників: права, обов’язки».




Рубрика: ---
0
 (голосов: 1)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32