Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Дослідно-експериментальна робота завершена
27-11-2018, 15:37

Дослідно-експериментальна робота завершена

    27 листопада 2018 року НМК ПТО у Кіровоградській області проведено онлайн-захід «Педагогічна майстерня» для педагогічних працівників професій громадського харчування закладів професійно (професійно-технічної) освіти  області, у ході якого презентувались хід та підсумки дослідно-експериментальної діяльності методичної комісії професій громадського харчування професійно-технічного училища № 32 м. Бобринець з проблеми «Розширення асортименту традиційних страв із гарбуза зразками світової кухні у підготовці фахівців з професії «Кухар».


 

    Усвідомлення педагогічними працівниками  необхідності докорінних змін в професійній підготовці майбутніх кухарів  та важливість підвищення професійного рівня учасників навчально-виробничого процесу  зумовили стрімкий розвиток інтересу педагогічних працівників з професії «Кухар» до проведення дослідно - експериментальної роботи у навчальному закладі, яка розпочалась з січня 2016 року. Методична комісія   вважала головним у своїй діяльності здійснювати підготовку кваліфікованих робітників, які зможуть працювати на сучасних виробництвах та виконувати завдання з використанням нової техніки, сировини, інноваційних способів обробки, приготування та подачі страв.  Свою діяльність з реалізації проблеми «Розширення асортименту традиційних страв із гарбуза зразками світової кухні у підготовці фахівців з професії «Кухар». вони  розпочали з аналізу кожної теми виробничого навчання, оцінки необхідних змін та реальної можливості внесення їх до робочої навчальної програми. Таким чином, робоча навчальна програма з професії «Кухар» 3  та 4 розрядів була зорієнтована на впровадження сучасних виробничих технологій та тенденцій регіонального виробництва наступними шляхами:

  • введення нової сировини та добавок;
  • введення нових страв сучасної української кухні, кухні регіону, кухонь світу та технології їх приготування;
  • ознайомлення з новим обладнанням, інструментами; 
  • опрацювання інноваційних способів декорування та подачі страв. 

    Ініціатором дослідно-експериментальної роботи стала майстер в/н Слободяник Н.В, яка презентувала свій досвід роботи  по використанню регіонального компоненту (гарбуза)  в підготовці кухарів та розробила дидактичний збірник інструкційно-технологічних  карток на страви з гарбуза. українських та зарубіжних кухонь. Апробація страв із збірника, розробка інструкційних карток-алгоритмів послідовності приготування страв і стали метою дослідно – експериментальної роботи .

   Підсумки проведеної роботи були презентовані нашими педагогічними працівниками під час онлайн –заходу .  Учасники мали змогу познайомитись із інформаційно-методичним забезпеченням експерименту, змістом та результатами роботи педагогічних працівників та учнівських колективів у ході трьох етапів реалізації його завдань, які були представлені педагогічними працівниками навчального закладу: методистом Ніколаєнко Т.Д., майстрами виробничого навчання Слободяник Н.В., Хуторнюк Т.В. та викладачем професійно-теоретичної підготовки Демецькою О.В.
    Присутні на онлайн - заході педагогічні працівники, представники НМК ПТО в Кіровоградській області дали високу оцінку експериментальної діяльності  методичної комісії навчального закладу та висловили сподівання, що напрацьований досвід буде поширений у ЗПТО з професій громадського харчування області.

    Вітаємо наших колег  Слободяник Н.В., Хуторнюк Т.В, Демецьку О.В, Фесенко Н.О, Кучерюк А.В, Тунік Т.І, Коновалюк І.В. з успішним завершенням  дослідно-експериментальної діяльності та бажаємо їм наснаги та подальших творчих злетів !



Рубрика: ---
0
 (голосов: 0)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32