Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
Професійно- технічне училище № 32 » Тиждень робітничої професії ''Кухар''
7-12-2015, 20:50

Тиждень робітничої професії ''Кухар''

       З 30 листопада по 04 грудня в училищі був проведений Тиждень робітничої професії «Кухар»

       Професії «Кухар» необхідна та актуальна в усі часи, оскільки без їжі людина не може існувати ні на землі, ні на морі, ні в космосі. У багатьох з нас ця професія найчастіше асоціюється з ресторанним бізнесом, адже саме там зосереджено висока майстерність і вміння найкращих представників цієї професії.

        Розповісти про свою професію, розширити кругозір, показати свої знання і уміння учням допомагає традиційний Тиждень робітничої професії, який щороку організовують разом з учнями викладач Демецька О.В та майстри виробничого навчання: Хуторнюк Т.В, Слободяник Н.В, Фесенко Н.О, Кучерюк А.В, Тунік Т.І.

  В рамках тижня було проведено різноманітні цікаві заходи. Учні мали можливість познайомитись із Східною кухнею. Майстер – клас по приготуванню суші провела для них викладач Демецька О.В.  Учні з великим задоволенням пробували самостійно виконати всі прийоми, обирали різні начинки та види суші, які хотіли приготувати.  А в кінці всі присутні мали можливість скуштувати східного делікатесу а також попити японського чаю.

 

Тиждень робітничої професії ''Кухар''



 

         Учні третіх курсів презентували свої творчі проекти по гарячих напоях.

    Група К.3.1 представила творчий проект «Запрошуємо на чай». Сервіровку столу і подачу чаю можна вважати ритуалом або навіть мистецтвом, а значить, і підходити до цього процесу потрібно творчо. Саме так і зробили учні групи К.3.1.  під керівництвом майстра в/н Фесенко Н.О., які презентували сервіровку столу до чаю.  Використані ними елементи декору, білосніжна скатертина , гарно сформовані серветки, вдало підібраний посуд  покликані створити гарний настрій у кожного, хто вирішить посмакувати чашечкою чаю за цим столом.  А головна ідея короткої учнівської  презентації про способи сервіровки столу до чаю була така: «Придумуйте свої цікаві варіанти сервіровки, частіше запрошуйте гостей, і нехай ваш стіл завжди буде найоригінальнішим, самим незабутнім і найкрасивішим».

 

Тиждень робітничої професії ''Кухар''



 

   «Кава – брейк « - саме так назвали свій творчий проект учні групи К.3.2 під керівництвом майстра в/н Слободяник Н.В. Вони влаштували  невеличку перерву на каву посеред насиченого робочого дня. Разом з майстром приготували різноманітні тістечка, оформили навчальну кімнату під кав’ярню, рознесли всім запрошення. Під час перерви, запрошені мали можливість перглянути підготовлену учнями презентацію про сервірування столу для кави, а потім придбати чашечку чудового напою та тістечка. Головна ідея проекту – Яким  би  насиченим  не був  Ваш робочий день, завжди корисно зробити невеличку паузу і випити чашечку кави. Чим і скористались і учні і працівники училища.

 

Тиждень робітничої професії ''Кухар''



 

      В рамках Тижня учні познайомились із сучасним обладнанням, яке використовується в невеликих кафе і вдома, вчились правильно ним користуватись на уроці виробничого навчання (майстер в/н Фесенко Н.О).

 

Тиждень робітничої професії ''Кухар''


  

 

    Учні всіх курсів взяли активну участь в підготовці та показу презентацій «Цікаве в кулінарії». Підійщли до цього творчо і підготували такі презентації:

група К.1.1 (майстер в/н Тунік Т.І) – «Молекулярна кухня – майже алхімія, тільки дуже смачна і витончена»,

група К.1.2 (майстер в/н Кучерюк А.В.) – «Традиції української кухні»

група К.2 (майстер в/н Хуторнюк Т.В) –«Кухні світу. Китайська кухня»

група К.3.1 (майстер в/н Фесенко Н.О) – «Арт – пікнік напрямки вуличного   харчування»

група К.3.2.(майстер в/н Слободяник Н.В) – « Традиції ресторанного бізнеса»

 

        З  метою розвитку розумових здібностей учнів, розширення їх кругозору, сприяння здобуття багажу знань, у формі інтелектуального змагання між командами «Кулінар»,  «Шеф –кухар» і «Товарознавці» , була  проведена інтелектуальна гра «Кулінарний брейн-ринг».  Гра складалася з 6 турів, у яких піднімалися різноманітні цікаві кулінарні питання.  

 

Тиждень робітничої професії ''Кухар''


  

 

  Також згідно програми  було проведено відкритий захід «Посвята в кухарята» для учнів груп К.1.1 та К.1.2. (майстер в/н Тунік Т.І та Кучерюк А.В.), на якому учні третього курсу прийняли в ряди кухарів  учнів першого курсу. Весело пройшли  конкурси на кмітливість, швидкість, спритність  підготовлені третьокурсниками тому всі учні отримали масу позитивних емоцій, першокурсникам був вручений ключ від знань та меморандум кухаря, та прочитана клятва  кухарів, після чого було проголошено, що всі учні першого курсу урочисто прийняті в почесні ряди кухарів.

 

Тиждень робітничої професії ''Кухар''

 

 

 

     На завершення Тижня було підведено підсумки і нагородження учнів цінними подарунками. 



Рубрика: ---
0
 (голосов: 1)

[group=5]
Шановний відвідувачу, Ви зайшли на сайт як незареєстрований користувач.
Ми рекомендуємо Вам зареєструватися або увійти на сайт під своїм ім'ям.
[/group]




Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32