Наприклад: Контакти


Вітаємо вас


Гурток «Паросток»
3-06-2018, 23:09

   Улюблена робота і відпочинок біля самісінького моря. Саме такий трудовий старт узяли 03 червня 2018 року  дванадцять кращих першокурсників – кухарів  ПТУ №32 м.Бобринець, щоб повернутися в рідні пенати аж наприкінці серпня. Два дні позмінної роботи, а на наступні два дні – вихідний. За таким зручним графіком учні встигають і набуту теорію підкріпити на практиці, і змістовно відпочити.

 

   На базі відпочинку «Прибій» ВАТ «Гідросила»  учні училища отримують практику, поєднану не лише з професійним, а й із загальним розвитком. А головне – це також нагода для літнього оздоровлення учнів  на морі, якою  навчальний заклад користується  вже чимало років.



29-05-2018, 14:10

   Професія «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва» є провідною у сільському господарстві Бобринеччини, тому вимоги до якості навчання, які ставлять перед учнями майстри та викладачі, – високі. Основними формами організації навчання є теоретичні, практичні, комбіновані заняття і виробниче навчання.

   Індивідуальне навчання учнів водінню тракторів, комбайнів, тракторних агрегатів проводиться кожного тижня, планомірно, за графіком на спеціально обладнаній площадці — полігоні, з дотриманням правил безпеки праці. Правила дорожнього руху і основи керування трактором та комбайном, сільськогосподарськими машинами учні  вивчають не лише у спеціально обладнаному класі, а і в процесі індивідуальних занять по водінню трактора під керівництвом майстра виробничого навчання.         

   У професійно-технічному училищі № 32 м. Бобринець є всі можливості для цього. Високому рівню підготовки сприяє збережена та оновлена матеріально-технічна база.  Так, 29 травня 2018 року в групі Т.2  майстром в/н Зайцевим  В.В. було проведено заняття з індивідуального водіння трактора МТЗ - 892 . 



Національна  гаряча лініяЯ маю право!
24-05-2018, 22:36

   Напевне, багатьом відома картина Ван Гога «Їдці картоплі», тому коментарі до шедевру не потрібні. Картоплю колись прославляв у своїй музиці великий Йоганн Себастьян Бах. Їй відкривали пам’ятники, присвячували мистецькі твори, називали другим хлібом, навіть найпершу виростили в космосі. А приказок, прислів’їв про картоплю — і не перерахувати. А чому все це? Відповідь дає сама картопля у загадці «Ріжуть мене ножакою, б’ють мене ломакою, а за те мене так гублять, бо я добра — мене люблять». Ніхто і не сумнівається в тому, що картоплю люблять.

     Саме тому 24 травня 2018 року в професійно-технічному училищі №32 м. Бобринець в групі К.1 майстром в/н Хуторнюк Т.В. було проведено фестиваль «Бульба-фест». На якому учні представили презентації походження та корисності бульбоплода в харчуванні, а майстер в/н презентувала приготування різних страв з картоплі.

        



23-05-2018, 14:42

   Слухачі Кіровоградського обласного комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник» пройшли одноденні курси в сільськогосподарському навчально-практичному центрі професійного – технічного училища № 32 м. Бобринець

   У сільськогосподарському навчально-практичному центрі професійно-технічного училища № 32 м. Бобринець 23 травня 2018 року були  організовані  одноденні курси для слухачів Кіровоградського обласного комунального навчально-курсового комбінату «Аграрник».

 



14-05-2018, 21:41

   14 травня 2018 року в кухні-лабораторії ПТУ №32 м.Бобринець в групі К.1 було проведено майстром в/н Хуторнюк Т.В. урок на тему «Приготування смажених страв з яєць: яєчня натуральна, яєчня з овочами, м’ясопродуктами, сиром та грибами.»

 



Національна  гаряча лініяЯ маю право!
10-05-2018, 17:53

   Яйця – страви приготовані самою природою, що володіють ніжним, приємним смаком. У харчуванні сучасної людини вони займають особливе місце. Яйця і яєчні продукти широко використовуються в кулінарії. У кухні народів світу можна знайти близько трьох тисяч рецептур страв з них.

   10 травня 2018 року в  кухні-лабораторії ПТУ №32 м.Бобринець майстром в/н Хуторнюк Т.В було проведено в групі К.1  виробниче  навчання на тему: « Обробка яєць та яєчних продуктів. Варіння яєць в шкарлупі»

   Дуже важливо, щоб яйця були свіжі. Перед використанням яйця  звільняють від упаковки та перевіряють  на свіжість  овоскопом.  В свіжому яйці білок легко просвічується, а жовток ледь видно; неякісні яйця взагалі не просвічуються. Якщо немає в наявності овоскопа якість яєць можна перевірити зануривши яйце в склянку з розчином  води і солі. Саме це продемонструвала майстер в/н учням на початку уроку. 

 



4-05-2018, 20:31

   Завершився регіональний конкурс фахової майстерності серед учнів закладів професійно-технічної освіти з професії «Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва», який проводило 4 травня 2018 року управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації, навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти у Кіровоградській області спільно з громадською організацією «Молодіжний центр громадянської освіти і виховання професійно-технічної освіти» на базі професійно-технічного училища № 32 м.Бобринець.



3-05-2018, 16:50

   11 команд із усієї області взяли участь у конкурсі професійної майстерності серед учнів з професії тракторист-машиніст с/г виробництва.

   Регіональний  конкурс професійної майстерності серед учнів профтехучилищ розпочався 03 травня 2018 року на базі професійно-технічного училища № 32 м. Бобринець.

   В конкурсі беруть участь переможці училищних конкурсів, з числа учнів Знам’янського професійного ліцею, ПТУ № 5 м. Світловодська, ПТУ № 16 м. Малої-Виски, ПТУ № 30 с. Торговиці, Олександрійського професійного аграрного ліцею, ПТУ №32 м Бобринця, Гайворонського професійного аграрного ліцею, ПТУ № 36 смт. Новгородки, ПТУ № 38 смт. Голованівська, ПТУ №40 м. Новоукраїнки, Піщанобрідського професійного аграрного ліцею.



Національна  гаряча лініяЯ маю право!
24-04-2018, 21:34

Важливим є аграрне виробництво,

Народ  годує   щедро кожен  рік,

Велику справу робить в Україні

Сільського господарства робітник.

 

   24 квітня 2018 року в професійно-технічному училищі № 32 м. Бобринець  відбулося відкриття сільськогосподарського навчально-практичного центру з професії тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва. 


  

 



26-03-2018, 15:30

 «Ніхто не стає майстром,

не тренуючись у майстерності»

                                                                                Ян Коменський

   Суп - напевно, одне з найважливіших понять світової кулінарії. Далеко не всі народи знають слово «суп» (наприклад, в російській мові воно з'явилося лише в XVIII столітті), проте важко назвати національну кухню, яка не знала б якої-небудь юшки, хоча б і самої простенької. Рецептів супів - тисячі, якщо не десятки тисяч. 

   Українська народна кухня відрізняється широким вибором перших страв, які готують із різноманітних продуктів. Перші страви збуджують апетит, підвищують секрецію залоз органів травлення, є важливим джерелом мінеральних і біологічно активних речовин (вітамінів, мікроелементів).

   26 березня 2018 року в кухні – лабораторії ПТУ №32 м.Бобринець майстром виробничого навчання Хуторнюк Т.В. в  групі К.1   було проведено урок з теми «Приготування супів», а саме «Приготування овочевої пасеровки. Приготування супів картопляних з крупів, бобових.»

   Під час актуалізації знань учні за допомогою хмарних технологій мали змогу пригадати з попередніх уроків первинну обробку та форми нарізання овочів, а також підготовку до варіння круп та бобових для успішного виконання майбутньої самостійної роботи.







Про сайт
Сайт Професійно технічного училища №32
Радіо
Радіо онлайн